Persbericht – Rotterdam, 12 februari 2016

 

 

Save the Date: 1, 2 en 3 juli 2016

ROTTE PICNIC Island: stukje paradijs midden in Rotterdam 

 

Na een zeer geslaagde try-out drijft op 1, 2 en 3 juli het pop-up eiland opnieuw in het water van de Rotte! Ervaar het perfecte vakantiegevoel op dit kleine stukje paradijs midden in Rotterdam. 

 

ROTTE PICNIC Island betekent plezier en ontspanning op een groot tijdelijk eiland in het water van de Rotte. Ontstaan vanuit een bijzonder bewonersinitiatief, is dit event dé plek om pootje te baden en te genieten van food, kunst en cultuur, terwijl lokale bandjes en singer-songwriters je verwennen met zomerse klanken. 

 

Nieuw deze editie 

Naast veel plezier voor op het water, worden er diverse activiteiten voor in het water georganiseerd. Zo zijn er kano-, en zwemwedstrijden en kun je onder begeleiding naar het centrum van de stad kanoën. Op de Floating Market kan je voor iets lekkers terecht bij één van de rondvarende bootjes.

 

Meerdere locaties 

Het event verdeelt zich dit jaar over meerdere locaties in de Rotte. Het drijvende eiland ligt ten hoogte van het Noordplein naast de Noorderbrug. De tweede locatie bevindt zich bij de Crooswijkse bocht, waar ook plaats is voor de grotere boten. Je hebt overigens geen eigen bootje nodig om bij het eiland te komen, bezoekers worden heen en weer gebracht. 

 

Wat:Rotte PICNIC ISLAND 

Waar:In de Rotte bij het Noordplein en de Crooswijkse bocht

Wanneer:vrijdag 1 juli van 16.00 – 22.00 uur, zaterdag 2 juli van 12.00 – 22.00 uur en zondag 3 juli van 12.00- 17.00 uur 

Toegang:gratis 

Website: www.picnicisland.nl~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Over de organisatie:
Rotte PICNIC ISLAND is een project opgezet door 'Studio ID Eddy 'en' Rotterdamse Salon d'Affaires '.

Studio ID Eddy richt zich op de openbare ruimte. De studio initieert projecten en bottom-up interventies om de openbare ruimte te veranderen en om een bewustzijn te wekken bij  burgers over hun buitenruimte. Deze projecten roepen onvermijdelijk een discussie op over wat de functie van de openbare ruimte is, hoe we het nu gebruiken en hoe we het willen gebruiken in de toekomst. De projecten leiden tot nieuwe gedrag van mensen. De projecten hebben een sterke artistieke en sociale kant. Projecten: The Flying Grass Carpet (Nederlandse Design Award Winner 2009) en de Urban Living Room. www.ideddy.com

Rotterdamse Salon d'Affaires is gevestigd in een 18e-eeuws Koopmanshuis. Deze unieke plek in een stad die zwaar werd gebombardeerd in WOII  wordt gebruikt voor debatten, films, kleine concerten en uitwisseling van ideeën over alle aspecten van het leven. Salonnière Anja Berkelaar is toegewijd aan de belangen van Noord in Rotterdam.
www.rotterdamsesalon.nl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Noot voor de redactie / niet voor publicatie:
Voor meer informatie en royalty-vrije beelden met hoge resolutie kunt u contact opnemen met:
Eddy Kaijser, eddy@ideddy.com, +31 (0) 643.989.119