PROGRAMMA 

OPENING

 

Steye Felix ( 1990) woont in Rotterdam. Stond op de mainstage van Magneet Festival, in de halve finale van Sena Grote Prijs van Rotterdam, opende hij het cultureel seizoen tijdens Witte de With Festival en trad hij op in Litouwen. De teksten van Steye deinzen als het ware over dromerige beats. Teksten schuren op de rand van poëzie en laten mensen bewegen, dansen, nadenken. Waar Steye Felix komt, wordt er na 10 seconden gedanst. Steye vindt dat hij het zijn publiek verplicht is om ze te enthousiasmeren.


CULTUURMIXER

 

 

De cultuurscouts van Noord en Kralingen-Crooswijk nodigen je uit voor een tropische Cultuurmixer op de Rotte. Deze Cultuurmixer is op vrijdag 1 Juli, 16.30 - 18.45 uur op het Rotte Picnic Island, Crooswijksebocht, Linker Rottekade 13A.


DE BURGER BEPAALT

 

Rotterdam Noord heeft massaal gereageerd op de oproep voor de Burger Bepaalt! 1277 bewoners uit Rotterdam Noord hebben het formulier ingevuld en meegedacht en -besloten over budget voor kunst en cultuur in Rotterdam Noord. In het totaal hebben er bijna 1700 mensen gereageerd op de oproep.

 

Op 1 juli om 19.00 worden de resultaten van de Burger Bepaalt bekend gemaakt op het Rotte Picnic Island aan de Zaagmolenkade 249. ACTIVITEITEN


ROTTE PEDDEL

 

Het buurtinitiatief van Rotterdam Noord organiseert vrijdag 1 juli voor alle kinderen uit de buurt surf en SUP lessen met daarna een peddelrace over de Rotte.

 

De lessen zijn op SUP en surfboards inclusief instructeurs en surfpakken! Je krijgt een surfpak aan indien gewenst en dan krijg je in een groepje les. Als je wilt kan je met je vrienden en vriendinnen een les volgen. 

 

Indien je zeker wilt zijn van een les en of deelname aan de wedstrijd, stuur dan een mail met je naam en leeftijd naar: info@desurfschool.nl


FRIDAY NIGHT KAYAK

 

Start 19.30 bij Noord, dan even naar het Centrum, vervolgens naar het eindpunt Rebelz aan de Rotte. Een tocht van 1.2 km.

 

 

De link voor het inschrijven is; http://goo.gl/forms/1gc4nTRFHkgWAv3A3


ROTTE SWIM EXPERIENCE

 

Op zondag 3 juli zal er tussen de twee Rotte PICNIC ISLANDS een spectaculaire Island2Island Challenge van de Rotte Swim Experience worden gehouden!


010 SPRINT

 

In samenwerking met Rotte PICNIC ISLAND organiseert Rotterdam Canoe Club (RCC) op 2 juli 2016 de sprintwedstrijd 010SPRINT.

Het kano-evenement vindt plaats tussen 14:00 en 16:00. Over een parcours van 200 meter zullen acht kanosprinters het tegen elkaar opnemen in twee wedstrijdvormen. Het parcours wordt gevaren op de Rotte langs de Zaagmolenkade te Rotterdam. 

 

Het eerste evenement is een ‘Drag Race’ waarbij de sprinters 1 op 1 tegen elkaar varen. Het tweede evenement is een ‘Relais Race’ waarbij de sprinters het in twee groepen van 4 tegen elkaar opnemen. Omdat de race open staat voor 8 wedstrijdvaarders, is participatie enkel op uitnodiging mogelijk.

 

 

Correspondentie:
race@kanorotterdam.nl


HOOPDANCE

 

Alsof hoepelen nooit is weggeweest. Wie kent het niet van vroeger? Hoopdance is het nieuwe hoepelen, nog swingender en vooral heel gezond.  Moderne muziek, gekleurde hoepels en jij zijn de perfecte ingrediënten voor een gezellige middag.Naast dat je gevoel voor ritme en je buik-, arm-, been- en bilspieren traint, verbrandt je ongeveer 110 calorieën per 10 minuten. Het is ook goed voor je oog-handcoördinatie en hoepelen vergt veel discipline en concentratie.

 

Docent

Juliette Barzilaij zat vanaf haar vierde op klassiek ballet.

Het is voor mij meer dan alleen dansen: het is bewegen en één worden met de hoepel. Alleen dansen kan ook mooi zijn, maar beeld je eens in als je dit met een voorwerp doet, waardoor je nog beter je verhaal dansend kan vertellen. Hoepelen is mijn passie, motivatie en stimulans. Als ik niet aan het hoepelen ben, dan heb ik wel een notitieboekje in mijn hand waar ik nieuwe oefeningen in schrijf.” 

 

website: www.juliette-events.nl


PLASTIC WHALE

 

Hop on board van de Plastic Whale sloep! Met deze sloep - gemaakt van plastic afval - vissen we samen het water schoon. De Plastic Whale sloep wordt uitgerust met schepnetten zodat we al varend, van het ene eiland naar het andere het plastic opvissen wat we onderweg tegenkomen. Zo vissen we samen een half uurtje op de Rotte en zorgen we voor een versnapering aan boord voor jong en oud.

 

Tijden

Zaterdag 2 juli van 12:00-17:00 uur

 

Kosten

5,- per ritje, incl "versnapering"


WATERPROOF SWIM

 

In het voorprogramma van de Rotte Swim organiseren we 2 activiteiten.

 

1/ de WATERPROOF SWIM. De dames – zwaar in de make up - worden gevraagd 1 rondje om het eiland te zwemmen. ICI PARIS XL jureert en deelt 3 prijzen uit!

 

 

2/ RED EEN VROUW. De heren worden gevraagd om een vrouw op een eilandje te redden. Dit gaat om snelheid en zware competitie.MUZIEK


DJ BEAUTY KEES

 

DJ Beauty Kees weet wat levensgenieten is. Met hun bontgekleurde pakken, beauty cases uitgerust met discolicht, stroboscoop en rookmachine én dansende schemerlampen trekken ze jong en oud naar de dansvloer. Vaak in gezelschap van uiteenlopende en extravagante support acts zetten ze de tent altijd op z'n kop. Beauty Kees rocks the universe, en neemt jou graag daarin mee!

 

www.djbeautykees.com


MENEER JANSEN

 

LIVING STEREO, Opzwepend, Relaxed, ZWART DRAAIEND VINYL, van Hot Swing tot Minimal-Synth en zoveel mogelijk van alles na elkaar op 33, 45 en 78 toeren.


ROOTS & ROUTES AGENCY

 

Singer-songwritersmiddag: Roots & Routes Agency presenteert studenten van het Albeda College.

 

Sophie Toledo, Willemijn de Boer, Orlando en Dax

 

Zaterdag 2 juli vanaf 1400 uur Crooswijkse Bocht


OPERA MINORA

 

Acteurs kennen al lang het fenomeen theatersport of improvisatietheater. De operazangers van Opera Minora wagen de sprong om ook met operamuziek te jongleren en te improviseren. Claudia Christern en haar crew gaan als pioniers voor het eerst in de geschiedenis van de opera de sprong wagen naar improvisatie-opera op het Picnic Island. De muzikale kwaliteit zal fantastisch zijn. Elke voorstelling is vanzelfsprekend uniek door de chemie tussen kunstenaars en publiek op die middag. Bekende aria's en duetten uit beroemde opera’s worden gemixed tot nieuw werk. Vliegen Carmen, Tosca en Aida elkaar in de pruiken of vermoorden ze samen Sarastro? Zal La Traviata een verhouding beginnen met Don Giovanni of met Donna Elvira? Verovert de Konigin van de Nacht Egypte of gaat ze shoppen in de supermarkt op de hoek om daar de liefde van haar leven tegen te komen?  Opera 'on demand'. U vraagt, wij draaien! Componisten: variërend van operacomponisten zoals Verdi, Mozart, Gluck, Rossini , Bizet en Donizetti, Offenbach tot musical/popmuziek van Weill, Irving Berlin, Gershwin etc.

 

Zaterdag 2 juli van 15 tot 17 uur


THE MAYBELLENES

 

Vorig jaar kon het Rotterdamse meidentrio The Maybellenes rekenen op de Publieksprijs tijdens de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam. De nummers van Maaike Adegeest (zang, gitaar), Amé Staal (bas, zang) en Danique Kos (percussie) variëren van zoet en zwoel tot pittig en rauw. Dat klinkt energiek, maar diepgang wordt daarnaast niet geschuwd. Ze komen op het podium het best tot hun recht, of op de straten van Parijs waar The Maybellenes een week lang rondzwierven en met veel succes speelden.

 

www.themaybellenes.com

 

Zaterdag 2 juli 1900 uur


LADY SHAYNAH

 

De 20-jarige singer-songwriter Lady Shaynah was de Rotterdamse muziekambassadeur van 2015, na het winnen van de Music Matters Award. In juni 2015 heeft ze haar debuut ep DARE gelanceerd in de Doelen. Lady Shaynah is door NPO Radio 6 uitgeroepen tot ‘Soul en Jazz talent’. Haar muziek kan je omschrijven als een mix van lekkere funk & soul with a taste of jazz, maar ze weet ook te ontroeren met intieme songs. Na diverse eerste prijzen gewonnen te hebben in haar geboorteland Suriname, in Guadeloupe en in Frans Guyana is het tijd om Nederland te veroveren. Shaynah heeft gekozen voor de titel DARE omdat ze in het jaar 2015 veel durf en moed heeft moeten tonen. Zo emigreerde ze van Suriname naar Nederland voor haar studie aan het Rotterdamse Conservatorium (Codarts) en ging ze voor het eerst op zichzelf wonen. Shaynah durfde het aan om zichzelf muzikaal opnieuw te (her)ontdekken. 

 

 

https://www.facebook.com/iamladyshaynah

 

Zaterdag 2 juli 2045 uur


JESSY YASMEEN

 

Jessy Yasmeen is een 20 jarige singer-songwriter uit Rotterdam. De inspiratie van Bob Dylan, Passenger en Angus & Julia Stone is terug te horen in haar werk en zorgen voor een verrassende mix van folk, pop en country. Maar het is vooral veel van Jessy zelf wat je te horen krijgt. Het zijn oprechte liedjes waarbij je keer op keer wordt gegrepen door een catchy hook of haar authentieke stem. Tijdens haar optredens krijgt zij bijstand van de Haagse singer-songwriter en gitarist Fabian.

 

www.facebook.com/JessyYasmeen/

 

Zondag 3 juli 1500 uur


RASS MOTIVATED

 

Rotterdammer Sherandell Maynard is als Rass Motivated geen onbekende naam in de Nederlandse Reggae scene. Met zijn kenmerkende geluid, aanstekelijke performance en Reggae for All People state of mind deelde hij het podium reeds met de crème de la crème van de reggae en dancehall in zalen en clubs als Heineken Music Hall, Paradiso, Melkweg en Ahoy. Rass Motivateds live shows zijn zowel explosief als meditatief waarbij interactie met het publiek een belangrijke rol speelt. In 2012 won hij de Music Matters Award waarmee hij zich een jaar lang de Muziekambassadeur van Rotterdam mocht noemen. Onlangs verscheen zijn tweede album Mind Of A Rebel. 

 

 

www.facebook.com/RassMotivatedMusic

 

Zondag 3 juli 1600 uurACTS


TOILETJUFFROUW SYLVIA

 

Juffrouw Sylvia is een weergaloze toiletgastvrouw die elke toiletbezoeker als een vorstin (m/v) onthaald. Zij maakt van elk festivaltoilet een feestje en van elk bezoek een ervaring om nooit te vergeten. Bovendien staat zij met haar levenswijsheid de toiletterende met raad terzijde tijdens en na de poep- & piesdaad.


BABETTE DE BADMEESTERES

 

Babette (van het toilet)  heeft recentelijk haar papieren behaald en zal deze editie dienst doen als badmeester. Het water uit de Rotte valt natuurlijk onder haar verantwoordelijkheid . Regelmatig zal zij een monster nemen van het badwater en deze keuren op kleur, geur en samenstelling. Ook haar gasten zal zij vragen om het Rotte water te keuren: kunnen zij spa Babette onderscheiden van spa rood, spa blauw en spa Marie Antoinette (groen)?

 

Daarnaast is natuurlijk haar grote taak: veiligheid ! Dus luister naar de aanwijzingen en fluitsignalen van Babette de badmeester, oefen met haar EHBO als ze daarom vraagt en let op: bij echte nood moet  zijzelf te water gaan om de reddingswerkzaamheden uit te voeren. Of Babette dan ook werkelijk een duik in het diepe zal nemen is natuurlijk wel de vraag.


DICHTER BIJ DE ROTTE!

 

Muzikaal poëzietheater te water door dichter Myrte Leffring KOM IN MIJN BOOT vrijdag 1 juli 16-22 uur

 

de nacht viel

van de wereld af

 

ik spoelde aan

in je armen van

zand en takken

 

ik legde mij

neer aan jouw oevers

in je boezembocht

 

 

fragment uit: Schipper


DICHTER BIJ DE ROTTE!

 

Dorcas verstaat zwijgende tongen en verzint sprekende zinnen onder haar motto 'Taal: gevoel voor speling'.

 

 

Stap in haar bootje en laat je meevoeren; dichter bij de Rotte.

 

Zaterdag 1 juli van 16 - 22 uur, kunt u bij de Dichter DC de Koning in de boot stappen.

 

 


MET DE NOORDERZON VERTROKKEN

 

Onze lokale krant laat zichzelf van de goede zijde zien met een botenparade, caribsiche muziek

 

Zaterdag 2 juli, tussen 17 en 18 uurEten en Drinken


FLOATING MARKET

 

Kookpunt met een koffie-sommelier en een oranje juice-waterfiets (vers sinasappelsap bij elkaar getrapt!) 

Infinitea is een tee-sommelier, thee proeverijen, warm / koud, verkoop van losse thee

Rotterdamse Oogst: 2 boten op zaterdag met aandacht voor authentieke Rotterdamse producten en hun aanvoer

 

 


BBQ BOOT

 

 

Bij de Crooswijkse bocht ligt de Barbecue Boot Rotterdam, alwaar je met een groepje van zo’n 15 pp een heerlijk tochtje kan maken, in de tussentijd bbq-en en eten/drinken. Afspraken over kosten maak je met de kapitein van het schip: Ralph Wigman!